名取雑煮-ZONI (Rice cake soup)-Japanese food【江戸長火鉢 108杯目】


Ozoni (soup with rice cakes and vegetables) Glutinous rice: 2cups
Soaked it in water overnight Wrap the rice in a cloth and steam Steel drop lid
(Drop lid is used in Japanese stewed dishes) Strainer Spread rice evenly Cover the pot with a cloth-wrapped lid and then steam over high heat After 30 minutes pound steamed rice Put it in a plastic bag and leave until it hardens One day later Potato Starch This is cut small, dried and deep fried to make a snack KAMABOKO (steamed Surimi) Make a easy decoration Happy New Year!
Have fun on my channel again this year Dashi (dried bonito and kelp soup) Chicken thigh.
It’s lightly pickled in sake and salt “ZONI” often uses chicken Sake of AINU people living in Hokkaido This is a sake made from “Japanese barnyard millet” and seems to be dedicated to gods and ancestors Got an interesting coaster QR code of this channel Smells of grain Cheers to a new year! Like Doburoku (unfiltered sake), but tastes thin And easy to drink Kamaboko Smoked salmon and cheese
Hokkaido-like appetizer Sometimes it is fun to make decorative cuts AINU’s food culture is famous for salmon cuisine As expected salmon and cheese goes with AINU’s sake Let’s grill the mochi (rice cake) Wet parts are easy to swll When the bottom and sides of the mochi swell, it sticks to the grill Add soy sauce and komatsuna(Japanese mustard spinach) to soup Boil it a little ZONI with Chicken and komatsuna This mochi is soft and melts Seasoning is only dashi and soy sauce, but delicious In Japan, we eat rice cakes during the New Year The mochi grows long, so it means long life ZONI was delicious I’m full! Please look forward to the next. Thank you for your viewing.

52 comments on “名取雑煮-ZONI (Rice cake soup)-Japanese food【江戸長火鉢 108杯目】”

  1. てこ蔵・TEKOZO says:

    A happy New Year!

    With youtube subtitles.(simple English subtitles.)

    I am not good at English, so I am sorry if there is a mistake.

    And I may not be able to answer the question.

  2. てこ蔵・TEKOZO says:

    本年もよろしくお願いします

  3. フィア.K K says:

    よし、ちょうど飯食ってるときだから大丈夫…
    いや、やっぱ腹減ったわ

  4. 深水彩 says:

    この雰囲気が大好き!今年もこのままでいてください(*´∀`*)

  5. アキハクロガネ says:

    今年も楽しみにしています

  6. かとうまさる says:

    やべー、腹減ってるときに見なきゃよかった…

  7. Google user says:

    てこ蔵さん、本年もどうぞ視聴者の胃袋をワシ掴みにするような動画をよろしくお願いします。

  8. とうちゃん says:

    かまぼこオシャレ…

  9. s h says:

    コースターが地味にすごい件

  10. 30 curry says:

    シャブ炙ろう

  11. itsuki25250125 says:

    今年もよろしくのところでペコっとするのカワイイと思った笑
    今年も楽しみにしています!

  12. SCP- 1616 says:

    お腹すいたからもち食べようとしたらカビ生えてた

  13. D H says:

    Is it true what they say about grilled eel? to consume some while on a date

  14. sinemon555 says:

    正月にたらふく雑煮食べたのにまた食べたくなってしまった(TT)今年も動画楽しみにしてますね!

  15. EBOSAURUS says:

    i love this art of cooking and eat 😍

  16. シコ太 says:

    落し蓋って中国の武器にありそうだな
    三國無双とかで女が使ってそう

  17. 92 000 says:

    せっかく飾り切りしたかまぼこ、雑煮に入れないんかい!

  18. 鈴木健二 says:

    今年も美味しそうな動画楽しみにしています。

  19. nightsage217 says:

    Happy New Year! Let it be a year grateful of good food.

  20. Emani Matthews says:

    Your work is art. Please keep making videos!

  21. norakuro says:

    今日も旨そうだった。
    今年もよろしくお願いします。

  22. 渡葉子 says:

    新年明けましておめでとうございます🍶🍻

  23. hrk tnk says:

    今回も良い動画だー
    去年もお雑煮だったな

  24. zeon義勇兵 says:

    待ってました。

  25. 藤島涼子 says:

    いつも素晴らしくて大好きです。今年もよろしくお願いします。

  26. watermelonseed1962 says:

    音がいいですね(*´ω`*) 全部の音が美味しそう

  27. 高橋保弘 says:

    QRコード、コースター良いですね
    スモークサーモンとチーズいい組み合わせですね

  28. スネかじりの童貞46で正社員で says:

    テロップが無かったら、お屠蘇がマッコリに見えてしまう。(-ω- ?)

  29. 夛趣民たしゅみん says:

    明けましておめでとうございます!
    正月にぴったりの粋な料理は美味しそうです。餅はやっぱり火鉢で焼くのが乙ですね!

  30. Ken says:

    餅をぬらして割れる位置を調整するのをまねしたい。いつもデロンデロンになるので…

  31. 直人千葉 says:

    お主は武士か?

  32. nabedaze says:

    新年早々粋な動画ありがとうございます(´ー`)
    今年も羨望とほんの僅かな嫉妬っぽい何かを抱えながら楽しませてもらいます、ホントカッコいいですわ(*´▽`*)

  33. 詩JINさん says:

    あけましておめでとうございます!

  34. es Gmes says:

    なとり、というお目出度いお雑煮をありがとうございました。

  35. 松浦幹大 says:

    ヒンナ ヒンナ して食べましょ😃
    お雑煮 おいしい 間違いないですよ☺️

  36. kazu sada says:

    今年もよろしくお願いします

    いつ見ても美味しそうですね☺️

  37. ああ says:

    チャンネル登録させて頂きました。
    長火鉢とは酒好きな日本人に大きな幸福を与える代物だとわからされました。

  38. 128QAMDMR says:

    そういえば関東は四角い餅でしたね。関西は気が付けば、丸い餅も四角い餅もスーパーで売っている。しかし作るのは丸い餅がほとんど。

  39. まだ主人公を諦めたわけではない says:

    明けましておめでとうございます。
    108杯目も美味しそう(*´ω`*)

  40. Shui Ki Cheung says:

    Merry Christmas 2019 and Happy New Year 2020 and achievements of Tokyo Olympics!

  41. Shui Ki Cheung says:

    Mochi = rice cake?

  42. riki sny says:

    QRコード、読み込めましたよ!
    それからお餅の手軽な作り方が分かって、勉強になりました。
    こちらこそ本年も、楽しませていただきます。
    よろしくお願い申し上げます。

  43. atom4747 says:

    私も雑煮は大好きです、というかお餅が大好きです

    雑煮の起源は室町時代、お正月に限らず祝いの膳で出されていたようですよ
    野菜と餅が入っていることから「菜(名)を持ち(餅)上げる」という意味で武家社会では縁起がいいとされていたようです
    なぜすまし汁なのかというと「みそをつける」(失敗すると言う意味)を武士が嫌がった(諸説あり)
    江戸っ子は気が短いので、ついた餅を一つ一つ丸めるのがめんどくさいということで角餅になった(諸説あり)
    相手をのす(やっつける)という意味でのし餅になった(諸説あり)
    関西地方で餅を丸くするのは円満の縁起を担いでいる(諸説あり)
    などなど色んな説があります
    それほど日本人はお餅が大好きという証拠なのでしょう

  44. STRONGERJJ says:

    相変わらず、情緒・風情あふれるお正月スタイルで過ごされてますね。
    お正月気分もようやく一段落したところで、
    改めて心を整える気持ちで動画を眺めております。
    日本って、しみじみと良いもんだなーと思わせて頂きました。

  45. 藤澤克之 says:

    毎回見ていますが、毎回身内の人(まったく!なにが楽しいんだか・・・)の顔が気になってしまいます。

  46. NOHITOの人 says:

    コースターやべぇ…

  47. 来るなら来い says:

    新年早々餅四ついくかとオモタ

  48. comecome HARIBO says:

    い ま 食 い た い

  49. ジャック! says:

    ニャンコ先生がいる!
    しかも「なとり」ってw
    狙ってます?ww

  50. Masatoshi Suzuki says:

    (*´Д`*)てこ蔵さんの真似をして一杯頂いてますが….自分がやるとグデグデ感が酷いですね。
    この雰囲気が出せません….動画を見て一杯頂いてる次第です….

  51. epa iso says:

    雑煮と炭の相性は最高のご馳走ですね 関係ないですが冷飯と何か炙って茶漬けとか干物の骨湯とか見たい

  52. 朱雀さん says:

    今年もよろしくお願いします!
    ( ˙꒳​˙ )QRコードコースターくんもレギュラー入かな…?

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