豆乳鍋-Soy milk hot pot-Japanese food【江戸長火鉢 111杯目】


Soy milk hot pot Dried soy beans: 11.2 oz
Water: 44 fl oz Soak in water overnight Put in the mixer little by little and make it fine Bring it to a boil Be careful not to foam or burnt When boiling, simmer for 10 minutes over low heat.
Remove if there are many foams Stop the fire and squeeze it Beware of burns.
Use a spatula when it’s hot OKARA (Soy pulp) Tonyu (Soy milk) Soy milk : 30 fl oz
Soy pulp : 21 oz Make Uno-hana/KIrazu (Okara Cooking) Vegetable oil Carrot Dried shiitake mushrooms soaked in water Okara (soy pulp) Add ingredients such as clams and dried shrimp if you like Kombu (kelp) stock and dried shiitake mushroom stock Sugar Mirin Soy sauce Add green onions Uno-hana/Kirazu Put soy milk in a pan and warm Warm sake Every year around February 4 is “Setsubun” “Setsubun” is a Japanese tradition and custom that brings good luck when people throw soybeans and drive out Oni(demons) Cheers! It’s coarser than what Okara sells in the store, but it is delicious Remove foams When the surface is cooled, a film is formed.
It’s Yuba Take time to make the yuba thicker YUBA (raw yuba)
On low heat, it takes a few minutes to get this thickness Soy sauce It has a rich taste Dashi(dried bonito stock), soy sauce, mirin Mizuna(Potherb mustard)
Chicken thighs, shimeji mushrooms Lightly cook the mizuna Chicken thigh It tastes like a cream stew Salmon and pork are also recommended for soy milk hot pots Well, lastly Boiled Udon noodles How to make a simple udon All-Purpose Flour : 3.5 oz (About one serving) Mix 0.18 oz of salt and 1.5 fl oz of water Sift flour Add salt water little by little Repeat “roll out and fold” the dough 3-4 times, like a pie Wrap the dough and let it rest for 2 hours Roll out the dough to 1/8 inch thickness.
Sprinkle flour to prevent sticking Cut the dough completed!
(Boil for 10 minutes and eat) Note: There is a sound of sipping noodles Udon goes well with soy milk dashi soup It was hard to make soy milk, but it was very delicious I’m full! Please look forward to the next. Thank you for your viewing.

27 comments on “豆乳鍋-Soy milk hot pot-Japanese food【江戸長火鉢 111杯目】”

  1. てこ蔵・TEKOZO says:

    Soy milk can be used in various dishes instead of milk.

    With youtube subtitles.(simple English subtitles.)

    I am not good at English, so I am sorry if there is a mistake.

    And I may not be able to answer the question.

  2. 大学生です says:

    たまらんですなぁ

  3. ishiguro tatsuya says:

    味の素と唐辛子がドバドバ入らないと何か見ていて物足りない

  4. かとうまさる says:

    豆乳から作るとかスゲー

  5. 髙橋護 says:

    こうして見ると😆大豆1つから昔の人は良く考えたものですね。豆乳 豆腐 に湯葉🎵………豆乳鍋に…味噌までも。スーパーに行けば何でも揃ってしまう時代に色々と変化していく様を見れた気がします。おからも手間のかかる食べ物…次回食べるときは作り方を思い浮かべながら食べたいものですね🎵御馳走様〰️😆

  6. 吉田匠 says:

    途中までは、豆腐とおなじなんだな

  7. tokaimakun says:

    節分だから大豆から作る豆乳鍋ですか~、良いですね。
    夕飯鰯のつみれたくさん入れた、節分バージョンの豆乳鍋にしようと思います

  8. 笠川雅幸 says:

    見てて、🤤よだれ止まらない‼️

  9. AM N says:

    てこ蔵さんもマックとかジャンクなもの食べるんだろうかと疑問が湧くときがある。そんな陳腐なことを考えてしまうくらいにこだわりを感じます

  10. GOLF 13 says:

    てこ蔵さんの料理スキルの高さ
    〆のうどんまで手作りは流石!

  11. かなとかなと says:

    すき焼き観たい!
    牡丹でやって下さい!

  12. かわふじ says:

    そこからか…

  13. サイクロプス先輩 says:

    節分の日にあやかっていくスタイルいいゾ^〜これ

  14. とりー says:

    凄い

  15. とろさーもん says:

    この物静かなゆっくり流れる時間すき

  16. riki sny says:

    こんにちは。
    視聴していて呉汁を思い出しました。
    母親がミキサーで作った時に
    「すり鉢ですったほうがおいしい」
    と、わがままを言った、汗顔の思い出があります。
    いつも楽しみに致しております。

  17. 朱雀さん says:

    豆乳鍋だ!具はなんだろうなー…
    「まず大豆を1晩漬ける」そ こ か ら

  18. お魚太郎 says:

    粕汁を作って下さい

  19. Lady Blue says:

    Thank you so much for another serene video! This was a perfect way to relax after a hectic week. <3

  20. 土門直親 says:

    これなら歳の数だけ大豆を食べるのも苦にならないね

  21. Norikazu Okada says:

    シチューで興味なくなった。

  22. U_in says:

    和風にするなら、すりごまを入れて出汁を取るのもいいかもしれませんね!😊

  23. でお says:

    めっちゃ古風な自宅想像してたけどキッチン現代的!!

  24. 岡部理恵 says:

    いつも品があって視聴者が心地よく引き込まれる動画に魅了されてます😊
    しかも「啜る音有り」みたいな気遣いが素晴らしいですね。
    今後も楽しみに拝見させていただきます(*^^*)

  25. 木下瑠美子 says:

    〆のうどんも手打ちとは…美味しそうとしか言えない

  26. black cherry says:

    やっぱり、食は大事。
    普段、酒飲んでばかりで、難民みたいな身体つきのオレ。
    よく、北の違法侵入者と間違えられる。
    …ちゃんと喰おうと思った。

  27. スネかじりの童貞46で正社員で says:

    キホン豆類は苦手ですが、お豆腐、豆乳は大好きです。(←矛盾?)

    しかし、おうどんから卯の花まで自作とは、
    なんとも、こだわり派ですな☺️

    ※麺を啜る音あり

    良いじゃないですか❤️
    おうどんに限らず、麺類は啜るのがマナーです!👍

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